ŞTIRI

Karate kyokushin

Duminică 3 decembrie, în sala Polivalentă a Universității din Oradea, a avut loc Cupa Romaniei la Karate Kyokushin și Campionatul National pe echipe. La actuala ediție au participat echipe de la 13 cluburi afiliate la Federația Română de Karate Kyokushin. Echipa CSU Oradea, formata din Dombi-Dezsi Dominik, Maioru Sergiu si Pop Paul a castigat locul 1 la proba de lupta pentru seniori. Clasamentul final a fost următorul:

1.    C.S.U. ORADEA                                         7550 puncte

2.    C.S. TIGER-BUDO TÂRGU MUREȘ          7202 puncte

Farcas Patricia - Vicecampioana europeana la Karate Kyokushin

in perioada 9-12 noiembrie la Kielce - Polonia, a avut loc Campionatul European de Tineret (18-22 ani) la Karate Kyokushin. Farcas Patricia, sportiva Clubului Sportiv Universitar Oradea a obtinut medalia de argint.

Evenimentul a intrunit 314 sportivi din 22 de tari.

C.S.U  Oradea a fost reprezentat la acestă ediție a Campionateler Europene de 2 sportivi, membrii ai lotului national: Patricia Farcas si Dombi-Dezsi Dominick. Cel din urmă a fost oprit la intrarea in primii 8 sportivi de sportivul care urma sa devina campionul european al categoriei - 70kg.

Campionatul european de Karate Kyokushin, Baku, Azerbaidjan

Ediţia din acest an a Campionatului European de karate kyokushin s-a desfăşurat în perioada 30 - 31 mai, în capitala Azerbaijanului, Baku, printre cele 21 de ţări particiopante numărându-se şi România.  Din motive financiare lotul deplasat nu a fost unul numeros, dar cei zece sportivi care au participat la cel mai important eveniment continental au reuşit performante de exceptie. Printre ei se numără şi trei sportivi de la CSU Oradea. Marius Ilas, în urma performanţei de la Baku a urcat pentru a şaptea oară pe prima treaptă a unui astfel de eveniment.

KARATE KYOKUSHIN IKO2 - Rezultate bune la Grand-Prix Mazovia Max 80 (Polonia)

Marius Ilas si Viviana Chirila au participat în data de 15 martie 2014, in urma unei invitatii nominale, la grand-prix-ul Mazovia Max 80 organizat la Varsovia, in Polonia. Viviana Chirila s-a clasat pe locul secund, fiind intrecuta in finala de sportiva maghiara Szepeszi Csenge, iar Marius Ilas a reusit sa treaca in turul final de polonezul Gerard Will, obtinind locul I.

Marius Ilaş, Campion European la Karate Kyokushin

Lotul României la Karate Kyokushin s-a întors de la Campionatul European desfăşurat în oraşul elveţian Lucern cu rezultate de excepţie.Sportivul  Marius Ilaş, de la CSU Oradea, a reuşit să devină din nou campion european al  categoriei mijlocii. Este pentru a cincea oară în ultimii 10 ani când Marius reuşeşte să se claseze pe  cea mai înaltă treaptă a acestei competiţii de prestigiu la care au luat parte 25 de ţări.
Rezultate bune, au obţinut şi Laura Moldovan şi Viviana Chirilă urcând pe treapta a treia a podiumului la categoriile mijlocii şi grele la luptă senioare.